SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o.,
Bjelovar, Pakračka ulica 3.
Trgovina strojnih elemenata za prijenos snage

/SKF partner za linearne ležajeve

 

SKF partner za linearne ležajeve

Linearni kuglični ležaj sastoji se od polimernog kaveza sa segmentima staze kotrljanja izrađene od otvrdnutog čelika. Recirkulirajuće kuglice pružaju neograničen hod niskog trenja. Izmjenjivi s drugim SKF i ISO linearnim kugličnim ležajevima, SKF linearni kuglični ležajevi dostupni su u izvedbi sa laganim, lijevanim aluminijskim kućištima. U ponudi imamo i SKF vratila u rasponu od fi 5 mm do fi 60 mm, ova cjelovita ponuda može se koristiti za razvoj jednostavnih, troškovno učinkovitih linearnih sustava. SKF linearni kuglični ležajevi i jedinice za promjer osovine 6 mm i veći su već tvornički podmazani. Zbog primijenjene količine masti i uporabe SKF dvostrukih brtvi (2LS), mnoge aplikacije neće zahtijevati ponovno podmazivanje jer u tim slučajevima interval ponovnog podmazivanja prelazi životni vijek ležaja. Ovi linearni ležajevi podmazuju se s visokokvalitetnim SKF mazivom LGEP2.

SKF profilne vodilice su namijenjene za linearno kretanje prema zahtjevu kupca. Kako kuglice unutar vagončića kontinuirano recirkuliraju, vodilice pružaju gotovo neograničen hod. SKF linearni profili koriste modularne komponente te se može nadograđivati ili međusobno kombinirati, time omogučavaju jednostavnu prilagodbu različitim zahtjevima.

 

SKF nudi 3 različite vrste profila:

- LLT sa X rasporedom
- LLR sa O rasporedom
- minijaturni profili

Sa stanja nudimo LLT profile širine 15 mm i 20 mm. LLT profil sastoji se od vodilice sa precizno utisnutim putevima i ležajem koji sadrži četiri reda kuglica. Kvadratna konfiguracija staza za vožnju rezultira sustavom vođenja koji pruža jednaku nosivost i opterećenje u sva četiri glavna pravca opterećenja što pruža veću fleksibilnost u dizajnu.

Zastupstva i distribucije