SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o.,
Bjelovar, Pakračka ulica 3.
Trgovina strojnih elemenata za prijenos snage

/SKF “Blue Line” ležajne jedinice za prehrambenu industriju

 

SKF “Blue Line” ležajne jedinice za prehrambenu industriju

Prerada hrane i pića posebno je zahtjevna industrija za strojeve. Strogi režimi čišćenja za uklanjanje onečišćenja i smanjenje širenja bakterija znače da će strojevi često biti izloženi pranju pod pritiskom I antibakterijskim sredstvima za čišćenje

Kuglični ležajevi SKF Food Line nude kompletan asortiman rješenja ležajnih jedinica za tako zahtjevna okruženja, dizajniran je da podnese česta pranja. Ove ležajne jedinice rješavaju mnoge probleme povezane sa tradicionalnim održavanjem. Još važnije, oni nude rješenje po pitanju sigurnosti hrane. Uz opozive hrane na usponu, globalni sigurnosni propisi postaju strožiji, proaktivni programi sigurnosti hrane postali su norma.

Kuglični ležajevi SKF Food Line posebno su razvijeni za podršku ovim proaktivnim programima sigurnosti hrane. Uključuju sva SKF-ova najnovija dostignuća u higijenskom dizajnu i performansama ležaja.

 

 

Izgrađen od temelja upotrebom materijala sigurnih za hranu. Blue Range jedinice mogu se isporučiti kao otvorene jedinice ili u potpunosti zatvorene jedinice s  poklopcem i stražnjim brtvama.

Patentirani sustav brtvljenja ležajeva i izvanredne performanse masti doprinose postizanju dugog vijeka trajanja i visoke pouzdanosti. Dizajnirane kao jedinice bez potrebe dodatnog podmazivanja, smanjuju potrebu za održavanjem i štede novac kod same masti i radne snage, kao i ušteda vode za čišćenje zbog higijenske površine novih ležajnih jedinica.

Dostupni u 6 različitih izvedbi:

 

Karakteristike:

Higijenska geometrija kućišta

Kućište je dizajnirano tako da izbjegne udubljenja u kojima bi se mogle stvarati lokvice i skupljati onečišćenja i bakterije. Kućište nema oštrih kutova, sve su površine zaobljene.

   

Površinska obrada

Sve vanjske površine kućišta imaju zaglađenu površinsku završnu obradu. Glatke vanjske površine na uređaju su ključne za postizanje dobre drenaže i čišćenja - kritični čimbenici u sprečavanju nakupljanja bakterija na vanjskoj strani ležajne jedinice. Obrada je usporediva sa obradom unutarnjih površina na higijenskim cijevima i cjevovodima.

   

Bazna brtva

Na bazi ili montažnom mjestu, guma za prehrambenu industriju tvori baznu brtvu. Kad se kućište zategne, guma se deformira i na taj način osiguravajući baznu brtvu na montažnom mjestu. Kao sastavni dio kućišta ovaj dizajn olakšava postizanje učinkovitijeg brtvljenja i također pojednostavljuje instalaciju same jedinice.

   

Lock sistem poklopca

Poklopac ima sistem zaključavanja kućišta i štiti od slučajnog ispadanja. Krajnji poklopci doprinose higijeni samo ako su pouzdani da će ostati na mjestu i zapečaćeni

 

   
 
   

Poklopac ne zahtijeva dodatni O-prsten, koji se lako može pomaknuti tijekom montaže ili demontaže. Materijal krajnjeg poklopca je termoplastični poliuretanski elastomer visokih performansi. Ovaj materijal pruža čvrstu zaštitu s dovoljnom fleksibilnošću da stvori učinkovitu interferencijsku brtvu s kućištem.

   

Stražnja brtva

Stražnja brtva dodatno štiti, sprječava ulazak prehrambenih proizvoda u ležajnu šupljinu. Stražnja brtva brtvi dinamički na osovini i statički s kućištem. Integrirano rješenje stražnje brtve smanjuje rizik od oštećenja komponenata a i od kontaminacije proizvodne linije.

   
 

Zastupstva i distribucije