SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o.,
Bjelovar, Pakračka ulica 3.
Trgovina strojnih elemenata za prijenos snage

/Uvjeti prodaje

 


Korištenjem web stranice SET Bjelovar prihvaćate ove Uvjete korištenja i dajete privolu za korištenje osobnih podataka prema Izjavi o zaštiti osobnih podatka koju možete pronaći u prilogu ovih Uvjeta ili na linku Izjava o zaštiti osobnih podataka.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim tvrtke SET d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima. Korištenjem usluge kupovine putem internet trgovine smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. SET d.o.o. ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

Pružatelj usluge internet prodaje putem internet trgovine je SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, OIB 35140755222.

Molimo korisnike da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. SET d.o.o. zadržava pravo izmjene Uvjeta bez prethodne najave. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internet stranicama. SET d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge internet trgovine u svako doba bez obaveze prethodne najave,  te može djelomično ili u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.

Korištenje usluge internet trgovine dopušteno je samo punoljetnim osobama.

Kupljeni proizvod putem internet trgovine koristi se na vlastitu odgovornost.

UGOVOR O ISPORUCI ROBE

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web trgovini je SET d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu SET d.o.o. na jedan od sljedećih načina:

•             odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Internet trgovine SET d.o.o.,

•             odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Internet trgovine SET d.o.o.

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Prihvaćanjem ovih Uvjeta i plaćanjem naručenih proizvoda smatra se da je sklopljen Ugovor između SET d.o.o. i korisnika kao kupca kada on i stupa na snagu.

NARUČIVANJE 

Roba se naručuje elektronskim obrascem. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.
Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznate sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog. Po završetku kupovine, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu (potvrda narudžbe, uvjeti prodaje i obrazac za jednostrani raskid ugovora).

POSTUPAK KUPOVINE

Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u eurima (eur) i hrvatskim kunama (HRK) prema Zakonu o uvođenju eura (fiksni tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn). U sve cijene je uračunat PDV.

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Ukupna cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: info@set-bjelovar.hr ili telefon 043/214-466.

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

  1. Uplatnica - Virman, Internet bankarstvo -  Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl. Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.
  2. Pouzećem - Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe, a plaća se dostavljaču.

DOSTAVA

Kupac može odabrati jednu od ponuđenih vrsta dostave.

  • 1. Hrvatska pošta d.d.

Trošak dostave iznosi 6,00 eur.

  • 2. GLS d.o.o.

Trošak dostave iznosi 7,00 eur. Osigurana isporuka (Guaraneed24Service) sljedeći radni dan – Ova usluga ne vrijedi za otoke! Za otoke vrijedi raspored dostave prema rasporedu u linku.

Veleprodajni kupci ostvaruju pravo na besplatnu dostavu ukoliko iznos narudžbe iznosi 200,00 eur i više.

Maloprodajni kupci ostvaruju pravo na besplatnu dostavu ukoliko iznos narudžbe iznosi 100,00 eur i više.

Kod narudžbe proizvoda koji svojim dimenzijama prelaze dimenzije standardne pošiljke kao i proizvoda koji kilažom prelaze ukupnu težinu od 40 kg bez obzira na vrijednost narudžbe zaračunavamo troškove transporta prema stvarnoj vrijednosti troškova dostave. O dodatnim troškovima dostave pravovremeno ćemo kupca obavijestiti.

Ukoliko kupac izvrši narudžbu i pošalje potvrdu o plaćanju (ukoliko odabere način plaćanja – Uplatnicom) do 13:30 h, pošiljka će biti predana na dostavu isti radni dan. Isporuku pošiljka možete očekivati u roku 3  do 5 radnih dana (ovisno u koji dio Republike Hrvatske pošiljka ide) računajući od predaje pošiljke na dostavu.

  • 3. Kupac sam organizira dostavu

Ukoliko kupac osobo dolazi po robu – upisati ime osobe te ime kurirske službe ako kupac sam organizira i plaća dostavu.

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14., 110/15., 14/19.) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine ne odgovaramo.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Svaki kupac koji putem internet narudžbe sa SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, OIB 35140755222, info@set-bjelovar.hr sklopi Ugovor o kupnji proizvoda na daljinu ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku 14 dana od sklapanja ugovora ne navodeći razlog za to.

I. UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora 

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. 

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete i koristiti obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi ovdje

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. 

2. Povrat uplaćenog iznosa 

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. 

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. 

3. Povrat robe 

 Robu vratite na adresu SET d.o.o., Pakračka 3, 43000 Bjelovar, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. 

4. Troškovi povrata robe 

 Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. 

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe 

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. 

 

II. PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU 

 

1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________ 

2. Prima: SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, e-mail: info@set-bjelovar.hr, 

3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe_________________,

naručene/primljene dana ______________________ 

– potpis potrošača,

– datum. 

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

REKLAMACIJE

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu: SET d.o.o., Pakračka 3, 43000 Bjelovar ili e-mail adresu: info@set-bjelovar.hr
Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Formular za prigovor preuzmite na kraju ovog dokumenta.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid Ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. SET d.o.o. vrši prikup reklamirane oštećene ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi SET d.o.o. ili ukoliko korisnik više ne želi taj proizvod povratom novca korisniku.

Ukoliko dođe do spora ugovorne strane pokušat će spor riješiti mirnim putem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova:

U slučaju spora između potrošača i trgovca, potrošač može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.

Mirenje pri centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

Online rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem poveznice.

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda i dr.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

 

Preuzmite dokument:

  Obrazac za jednostrani raskid ugovora   (47.13 KB)
  Obrazac reklamacije   (69.5 KB)
  Raspored dostave na otoke GLS   (134.44 KB)