SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o.,
Bjelovar, Pakračka ulica 3.
Trgovina strojnih elemenata za prijenos snage

/Uvjeti poslovanja

 

Uvjeti prodaje


Korištenjem web stranice SET Bjelovar prihvaćate ove Uvjete korištenja i dajete privolu za korištenje osobnih podataka prema Izjavi o zaštiti osobnih podatka koju možete pronaći u prilogu ovih Uvjeta ili na linku Izjava o zaštiti osobnih podataka.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim tvrtke SET d.o.o. i zaštićen je autorskim pravima. Korištenjem usluge kupovine putem internet trgovine smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. SET d.o.o. ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

Pružatelj usluge internet prodaje putem internet trgovine je SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, OIB 35140755222.

Molimo korisnike da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. SET d.o.o. zadržava pravo izmjene Uvjeta bez prethodne najave. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na ovim internet stranicama. SET d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge internet trgovine u svako doba bez obaveze prethodne najave,  te može djelomično ili u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.

Korištenje usluge internet trgovine dopušteno je samo punoljetnim osobama.

Kupljeni proizvod putem internet trgovine koristi se na vlastitu odgovornost.

UGOVOR O ISPORUCI ROBE

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web trgovini je SET d.o.o., a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu SET d.o.o. na jedan od sljedećih načina:

•             odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Internet trgovine SET d.o.o.,

•             odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Internet trgovine SET d.o.o.

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Prihvaćanjem ovih Uvjeta i plaćanjem naručenih proizvoda smatra se da je sklopljen Ugovor između SET d.o.o. i korisnika kao kupca kada on i stupa na snagu.

NARUČIVANJE 

Roba se naručuje elektronskim obrascem. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.
Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznate sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog. Po završetku kupovine, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu (potvrda narudžbe, uvjeti prodaje i obrazac za jednostrani raskid ugovora).

POSTUPAK KUPOVINE

Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u eurima (eur) i hrvatskim kunama (HRK) prema Zakonu o uvođenju eura (fiksni tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn). U sve cijene je uračunat PDV.

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Ukupna cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: info@set-bjelovar.hr ili telefon 043/214-466.

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

 1. Uplatnica - Virman, Internet bankarstvo -  Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl. Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.
 2. Pouzećem - Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe, a plaća se dostavljaču.

DOSTAVA

Kupac može odabrati jednu od ponuđenih vrsta dostave.

 • 1. Hrvatska pošta d.d.

Trošak dostave iznosi 6,00 eur.

 • 2. GLS d.o.o.

Trošak dostave iznosi 7,00 eur. Osigurana isporuka (Guaraneed24Service) sljedeći radni dan – Ova usluga ne vrijedi za otoke! Za otoke vrijedi raspored dostave prema rasporedu u linku.

Veleprodajni kupci ostvaruju pravo na besplatnu dostavu ukoliko iznos narudžbe iznosi 200,00 eur i više.

Maloprodajni kupci ostvaruju pravo na besplatnu dostavu ukoliko iznos narudžbe iznosi 100,00 eur i više.

Kod narudžbe proizvoda koji svojim dimenzijama prelaze dimenzije standardne pošiljke kao i proizvoda koji kilažom prelaze ukupnu težinu od 40 kg bez obzira na vrijednost narudžbe zaračunavamo troškove transporta prema stvarnoj vrijednosti troškova dostave. O dodatnim troškovima dostave pravovremeno ćemo kupca obavijestiti.

Ukoliko kupac izvrši narudžbu i pošalje potvrdu o plaćanju (ukoliko odabere način plaćanja – Uplatnicom) do 13:30 h, pošiljka će biti predana na dostavu isti radni dan. Isporuku pošiljka možete očekivati u roku 3  do 5 radnih dana (ovisno u koji dio Republike Hrvatske pošiljka ide) računajući od predaje pošiljke na dostavu.

 • 3. Kupac sam organizira dostavu

Ukoliko kupac osobo dolazi po robu – upisati ime osobe te ime kurirske službe ako kupac sam organizira i plaća dostavu.

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14., 110/15., 14/19.) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine ne odgovaramo.

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Svaki kupac koji putem internet narudžbe sa SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, OIB 35140755222, info@set-bjelovar.hr sklopi Ugovor o kupnji proizvoda na daljinu ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku 14 dana od sklapanja ugovora ne navodeći razlog za to.

I. UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora 

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. 

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete i koristiti obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi ovdje

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed. 

2. Povrat uplaćenog iznosa 

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. 

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. 

3. Povrat robe 

 Robu vratite na adresu SET d.o.o., Pakračka 3, 43000 Bjelovar, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. 

4. Troškovi povrata robe 

 Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. 

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe 

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. 

 

II. PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU 

 

1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________ 

2. Prima: SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, e-mail: info@set-bjelovar.hr, 

3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe_________________,

naručene/primljene dana ______________________ 

– potpis potrošača,

– datum. 

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

REKLAMACIJE

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu: SET d.o.o., Pakračka 3, 43000 Bjelovar ili e-mail adresu: info@set-bjelovar.hr
Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Formular za prigovor preuzmite na kraju ovog dokumenta.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid Ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. SET d.o.o. vrši prikup reklamirane oštećene ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi SET d.o.o. ili ukoliko korisnik više ne želi taj proizvod povratom novca korisniku.

Ukoliko dođe do spora ugovorne strane pokušat će spor riješiti mirnim putem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova:

U slučaju spora između potrošača i trgovca, potrošač može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.

Mirenje pri centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

Online rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem poveznice.

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda i dr.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

 

Jednostrani raskid ugovora

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete i koristiti obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi u privitku ovog dokumenta.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe

 Robu vratite na adresu SET d.o.o., Pakračka 3, 43000 Bjelovar, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

4. Troškovi povrata robe

 Izravne troškove povrata robe snosi sam kupac.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU

1. Ime, prezime i adresa potrošača ____________________

2. Prima: SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, e-mail: info@set-bjelovar.hr

3. Ja _____________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe_________________, naručene/primljene dana ______________________

– potpis potrošača 

– datum

 

Izjava o zaštiti podataka

Uprava društva SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o. (Skraćeno SET d.o.o.) dana 07. svibnja 2018. donosi

IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

 

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za SET d.o.o. primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine. Korištenjem proizvoda i usluga društva SET d.o.o. povjeravate nam svoje osobne podatke. Ova izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem sljedeće e-mail adrese: sanja@set-bjelovar.hr

 

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo

Upotrebljavamo sljedeće osobne podatke:

1. vaše temeljne osobne podatke: ime i prezime, adresa, osobni identifikacijski broj (OIB), broj mobitela, telefona, telefaxa i podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), informacije o vrsti ugovornog odnosa i sadržaju.

2. Ostale osobne podatke, koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom zasnivanja poslovnog ili ugovornog odnosa, kao što su podaci iz osobne iskaznice, bankovni račun, ovlasti potpisivanja ili zastupanja. Pod to ne pripadaju podaci osjetljivi s aspekta zaštite osobnih podataka, posebice podaci o rasnoj ili etničkoj pripadnosti, političkim ili vjerskim svjetonazorima, genetički podaci ili podaci o zdravstvenom stanju

3. Podaci o korištenju proizvoda i usluga društva SET d.o.o. i njihovim sadržajima, npr. opis i način korištenja proizvoda i usluga, cijenama i načinu korištenja proizvoda i usluga.

Mjesto i vrsta prikupljanja osobnih podatka:

1. KUPOVINOM PUTEM WEB SHOPA – Vaši osobni podaci potrebni za kupovinu putem web shopa i dostavu kupljenih proizvoda na željenu adresu (Ime, prezime, adresa, broj pošte, grad, država, kontakt telefon/mobitel)

2. UČLANJENJEM U PROGRAM Klub vjernosti – Vaši osobni podaci potrebni za kupovinu putem web shopa i ostvarivanje popusta članstvom u Klubu vjernosti

3. PRIJAVOM NA NEWSLETTER – Na nesletter se prijavljujete upisom svoje e-mail adrese, prilikom prijave na newsletter ili stavljanjem kvačice da želite primati newsletter prilikom registracije na web shop ili učlanjenjem u program Kluba vjernosti.

4. ISPUNJAVANJEM KONTAKT OBRASCA – Kada ispunjavate kontakt obrazac s porukom dajete nam svoje osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa)

5. SLANJEM UPITA O PROIZVODIMA – Slanjem upita o pojedinom proizvodu iz našeg prodajnog programa dajete nam i svoje osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa)

Osobni podaci uzimaju se neposredno od ispitanika usmeno i pisanim putem.

 

Svrha obrade

Sve vrste vaših osobnih podataka društvo SET d.o.o. obrađuje u sljedeće svrhe:

Osobne podatke obrađujemo u svrhu prodaje i pružanja usluga, obračuna izvršene prodaje robe i pruženih usluga sukladno važećim Zakonima, a u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora i poslovnih odnosa u kojem je ispitanik stranka. Vaše osobne podatke obrađujemo kod vaših upita u skladu s važećim propisima i Zakonima (Zakon o zaštiti potrošača, Općoj uredbi o zaštiti podataka i drugih Zakona) kao i radi obavještavanja koja smo dužni vršiti prema važećim propisima. U svrhu prodaje robe i pružanja usluga možemo vam se obratiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.

Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik, možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (odvjetnički ured ili agencije za naplatu potraživanja). Prije nego poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali, kako bismo vam dali priliku za očitovanje.

Za vrijeme ugovornog odnosa, kao i po prestanku našeg ugovornog odnosa, tijekom razdoblja od godine dana, stupamo s vama u kontakt preko sljedećih komunikacijskih kanala za koje ste nam dali privolu (elektronička pošta, pisano putem pošte, telefonskim pozivom).

Ugovor nastaje prilikom poduzimanja nekih radnji s obje ugovorene strane, kada mi vama isporučimo proizvode i usluge i traje sve do podmirenja nastalih troškova s vaše strane za isporučene proizvode i obavljene usluge.

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na temelju vaše privole, radi poštovanja naših pravnih propisanih obveza, za izvršavanje ugovora u kojem ste vi stranka ili kako bi se poduzele radnje na vaš zahtjev ili kako bi se zaštitili ključni interesi vas ili drugih fizičkih osoba.

 

Primatelji osobnih podataka

Vaše osobne podatke u pravilu ne prosljeđujemo niti ustupamo nepovezanim trećim stranama, te su sigurnosno pohranjene na našem ili vanjskom poslužitelju kojeg izaberemo, a koji u dovoljnoj mjeri jamči provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na način da je obrada u skladu sa zahtjevima Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka i da se njome osigurava zaštita Vaših prava.

Vaše podatke možemo proslijediti trećim osobama, primjerice, službama za dostavu koje trebaju znati ime, adresu i broj telefona kako bi mogle dostaviti proizvode. Nadalje, u mjeri u kojoj nam je potrebno, vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni tvrtkama koje nam pružaju neke usluge uključujući marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce te slanje poruka u naše ime. Ograničit ćemo osobne podatke koje tim tvrtkama dajemo i imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. Određene vaše informacije mogu biti proslijeđene izvršnoj vlasti Republike Hrvatske na njihov zahtjev, kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama.

 

Razdoblje čuvanja

Vaše osobne podatke načelno brišemo u roku jedne godine po prestanku ugovornog odnosa, osim podataka za koje postoji zakonska obveza čuvanja dokumentacije, u kojem slučaju ih brišemo po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

U slučaju da je pokrenut postupak prisilne naplate neplaćenih potraživanja ili ako je uložen prigovor na proizvod ili uslugu u roku, vaše osobne podatke čuvamo sve do konačnog dovršetka postupka u skladu s važećim propisima.

Privole koje ste nam dali za kontaktiranje i druge svrhe koje smo vas zatražili, a izvan okvira drugih osnova za prikupljanje osobnih podataka, vrijede do opoziva, te ih možete opozvati u bilo kojem trenutku slanjem obavijesti na elektroničku poštu info@set-bjelovar.hr ili na adresu Pakračka ulica 3, Bjelovar. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temelji na privoli prije nego je ona povučena.

 

Prva ispitanika

Pravo na ispravak – ako obrađujemo vaše podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.

Pravo na brisanje – Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice kod zakonski propisanih obveza arhiviranja.

Pravo na ograničenje distribucije – Od nas možete zatražiti ograničenje distribucije svojih osobnih podataka:

- ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka,

- ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima,

- ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su nam potrebni radi ostvarivanja pravnih zahtjeva,

- ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka.

Pravo na mogućnost prijenosa podataka – od nas možete zatražiti da vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:

- ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi ispunjenja našeg ugovora,

- ako se obrada vrši pomoću automatiziranih procesa

Pravo na prigovor – ako vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite vaših podataka.

Pravo na žalbu – Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podatka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti pritužbu hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka, odnosno u slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu EU.

Ostvarivanje prava – Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se sljedećim našim podacima za kontakt:

Adresa e-pošte: sanja@set-bjelovar.hr

Uprava društva donosi odluku o osobama zaduženim za zaštitu osobnih podataka, kao i odluku o osobama koje su osim poslodavaca ovlaštenje za nadziranje, obrađivanje, korištenje i dostavljanje osobnih podataka.

Po vašim zahtjevima za ostvarivanje prava društvo SET će odgovoriti sukladno rokovima i ovlaštenjima propisanim Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta. To služi zaštiti vaših prava i privatne sfere.

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

Promjene izjave o privatnosti

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Preporučujemo da povremeno provjeravate za sve izmjene izjave.

 

Izjava o privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Računovodstvo
Podijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, tvrtka i telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracijskog obrasca i obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona, država, Tvrtka i OIB.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

 

Pravila programa Klub vjernosti

Pravila programa „Klub vjernosti“

 

Članak 1.

Organizator programa vjernosti naziva „Klub vjernosti“ (u daljnjem tekstu: Klub vjernosti) je SET d.o.o., Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar (u daljnjem tekstu: SET). Članstvo u Klubu vjernosti je besplatno.

 

Članak 2.

UČLANJENJE

Članstvom Kluba vjernosti se postaje popunjavanjem i predajom pismene pristupnice u maloprodajnim jedinicama SETa, i to u Maloprodaji Bjelovar, Pakračka ulica 3 i Maloprodaji Virovitica, Vladimira Nazora 3, slanjem popunjene i potpisane prijavnice poštom na adresu organizatora, SET ili pristankom sudjelovanja u članstvu putem web shopa.

Sadržaj pristupnice odnosno prijavnice određuje SET, u skladu sa zakonom i potrebama Kluba vjernosti.

Pristupnica odnosno prijavnica za učlanjenje u Klub vjernosti obvezno sadrži potvrdu člana o prihvatu ovih Pravila. Prihvatom Pravila član Kluba vjernosti također daje svoju suglasnost da se njegovi osobni podaci, koje učlanjenjem predaje SETu, prikupljaju i koriste u svrhu i na način utvrđen ovim Pravilima.

 

Članak 3.

PRAVA I OBVEZE

Samom činjenicom članstva u Klubu vjernosti, član ne preuzima nikakve obveze. Svojim učlanjenjem član stječe pravo sudjelovanja u Klubu vjernosti, a koji se sastoji od:

Prilikom svake kupnje ostvaruje se 5% popusta na cjelokupan iznos, odnosno 10% popusta na cjelokupan iznos ukoliko je iznos računa veći od 135 eur (stotridesetpeteura)
Opcija primanja edukativnih materijala i obavijesti o novitetima i akcijama
Brojne druge pogodnosti koje će SET s vremena na vrijeme osigurati za članove Kluba vjernosti

SET zadržava pravo proširiti sadržaj Kluba vjernosti, ali i ograničiti ga, prema vlastitoj ocjeni, bez posebne obavijesti o tome.

Za sva pitanja vezana za Klub vjernosti članovi se mogu obratiti na e-mail: info@set-bjelovar.hr, pismeno na središnjice ili telefonski: 043/214468.

 

Članak 4.

OSOBNI PODACI

U postupku prikupljanja i korištenja osobnih podataka članova Kluba vjernosti, SET postupa u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka Republike Hrvatske. Osobni podaci koje pristupnik prilikom učlanjenja u Klub vjernosti obavezno stavlja na raspolaganje SETu su ime, prezime, adresa te kontakt telefon/mobitel, te opcionalno, OIB, e-mail adresa, dodatni kontakt telefon/mobitel, područje interesa, i dr.

Osobni podaci koje pristupnik učlanjenjem predaje SETu koristit će se isključivo u svrhu provođenja Kluba vjernosti, odnosno za potrebe sudjelovanja u aktivnostima namijenjenim članovima Kluba vjernosti, uključujući marketinške svrhe. Prikupljeni osobni podaci neće se ustupati ili prosljeđivati nepovezanim trećim stranama, te su sigurnosno pohranjene na našem ili vanjskom poslužitelju kojeg odaberemo, a koji u dovoljnoj mjeri jamči provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na način da je obrada u skladu sa zahtjevima Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka i da se njome osigurava zaštita prava članova kluba.

Osobni podaci u informatičkom sustavu SETa uz poduzimanje odgovarajućih mjera za njihovu zaštitu i brišu se čim član otkaže članstvo u skladu s ovim Pravilima ili mu članstvo na bilo koji drugi način prestane, te u svakom slučaju prestankom provođenja Kluba vjernosti sukladno odluci SETa.

Eventualne promjene u osobnim podacima koje su od važnosti za provedbu Kluba vjernosti i ostvarivanja pogodnosti iz istog, prijavljuje SETu sam član, te je isključivo član odgovoran za točnost danih osobnih podataka.

 

Članak 5.

PRESTANAK ČLANSTVA

Član može otkazati članstvo pisanom obaviješću, bez obrazloženja, na adresu SETa, kao i elektronskim putem, putem e-mail adrese: info@set-bjelovar.hr

SET također može, pisanom obaviješću, bez obrazloženja, otkazati članstvo pojedinom članu.

Članstvo prestaje u svakom slučaju prestankom provođenja Kluba vjernosti sukladno odluci SETa.

 

Članak 6.

STUPANJE NA SNAGU I PROMJENE  PRAVILA

Ova pravila stupaju na snagu danom objave na istaknutom mjestu u prodavaonicama SETa u Bjelovaru i Virovitici i na web stranici www.set-bjelovar.hr

SET je ovlašten u bilo kojem trenutku donijeti i izmjene i dopune ovih Pravila ili nova Pravila, bez potrebe pristanka članova.

 

U Bjelovaru, 15. svibnja 2023.

 

Kolačići - cookies

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge koristite kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Svrha im je prikazati oglase koji su vama relevantni i zanimljivi, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako ne prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • cc_cookie_decline
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja samo neophodnih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski / Trajni kolačić (ako prihvatite sve kolačiće onda je Sesijski kolačić, u suprotnom je Trajni kolačić sa trajanjem od 1 godine)
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići
  • exp_cart trajanje 24h, ne prikuplja osobne podatke, služi samo za identifikacijski broj vaše košarice
 • _ga (2 godine), _gid (1 dan), _gat (1 minuta), AMP_TOKEN (30 sekundi - 1 godina), _gac (3 mjeseca), __utma (2 godine), __utmb (30 minuta), __utmc (sesijski), __utmt (10 minuta), __utmz (6 mjeseci), __gat (1 minuta)
  • Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. ("Google"). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Trajni kolačići
 • __ncuid (1 godina)
  • Ova web stranica koristi DoubleClick, tvrtku za posluživanje oglasa u vlasništvu tvrtke Google Inc ("Google"). DoubleClick koristi kolačiće za prilagodbu oglasa vašim interesima za pregledavanje. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naših web stranica (uključujući vašu IP adresu) prenose se na poslužitelj i pohranjuju. Ove se informacije upotrebljavaju za nagađanje vaših interesa da bi vam poslužili ciljano oglašavanje. Pogledajte pravila privatnosti usluge DoubleClick na sljedećem linku: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Na sljedećem linku možete isključiti prikupljanje Vaših podataka za personalizirano mrežno oglašavanje https://adssettings.google.com/anonymous?hl=en.
  • doubleclick.net: DSID, IDE
   ova internet stranica: __ncuid (1 godina)
  • Trajni kolačići
 • CONSENT, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, _ga
  • Ova web stranica koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines
  • Kolačići treće strane - YouTube
  • Trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.