SET proizvodnja, trgovina i usluge d.o.o.,
Bjelovar, Pakračka ulica 3.
Trgovina strojnih elemenata za prijenos snage

/Aksijalni ležajevi

 

Aksijalni ležajevi

Aksijalni kuglični ležajevi se proizvode kao jednostrano nosivi i kao dvostrano nosivi. Ležajevi su rastavljivi. Njihova je ugradnja jednostavna, jer se različite komponente ležaja (podmetač za dosjedanje u kučište, podložna pločica, aksijalni sklop kuglica i kaveza) mogu ugrađivati odvojeno.

Cilindrično valjkasti aksijalni ležajevi su vrlo jednostavnog nacrta. Sastoje se od dva plosnata ležajna prstena, između kojih je ubačen aksijalni sklop kaveza sa cilindričnim valjčićima. Ležajevi su rastavljivi i sve se komponente mogu ugrađivati odvojeno.

Igličasti aksijalni ležajevi predstavljaju kruti ležajni sklop koji je neosjetljiv na pogonske udare i može nositi velika opterećenja. Igličasti aksijalni ležajevi se sastoje od kaveza čvrstog oblika, koji pruža iglicama pouzdano vođenje.

Bačvasto valjkasti ležajevi imaju kotrljajuće staze koso smještene u odnosu na osovinu ležaja. Ležajevi su rastavljivi. Osovinski podložak sa valjčićima i kavezom može se ugraditi neovisno o podlošku za dosjed u kučište.

Zastupstva i distribucije